• Gratis verzending v.a. €99,-
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Bedrijven kopen op rekening
Aanbevolen lamineerapparaten
Lamineerapparaat kopen? Wij zijn de lamineermachine specialist van Nederland

Lamineerapparaat.nl is de specialist op het gebied van lamineren. We hebben een uitgebreid assortiment aan lamineerapparaten en lamineerhoezen, voor zowel thuis, op kantoor of voor reprogebruik. Door documenten of posters te lamineren beschermt u het product. Of het nu gaat om pasjes, menukaarten, tekeningen of posters, lamineerappraat.nl is de specialist bij uitstek. Bij ons kunt u altijd terecht voor het juiste advies en we hebben een ruim assortiment aan lamineerapparaten in onze showroom.

Verschillende soorten lamineerapparaten en lamineermachines

Wij leveren verschillende soorten lamineerapparaten. Of het nu een lamineerapparaat is voor losse lamineerhoezen, pasjes, menukaarten of posters, of dat u lamineert met lamineerrollen, we leveren het allemaal. De meeste lamineermachines werken met lamineerhoezen, andere met lamineercassettes of lamineerrollen. Verder zit er onderscheid in de manier van lamineren.

Warm lamineren komt het meeste voor. Het lamineerapparaat werkt met verwarmde rollen en platen. Door het warm te maken plak je het papier op de lamineerhoezen en worden de randen op elkaar geplakt. Deze techniek geeft het mooiste eindresultaat en komt het meeste voor. Dit kan met lamineerhoezen voor vaste papierformaten, maar ook met lamineerrollen, vaak voor groot formaat gebruikt.

Koud lamineren is een andere techniek en wordt gebruikt wanneer het te lamineren product niet verwarmd mag worden, denk hierbij aan een echo van een baby. Hiervoor zijn speciale lamineerhoezen nodig. In plaats van de lijm te smelten wordt een de beide zijden van een lamineerpouch tegen elkaar aan gedrukt. Hierdoor knappen de lijmbelletjes en wordt het document geseald. Een ander manier van koud lamineren is met behulp van lamineercassettes. Hierbij worden 2 zelfklevende gedeelte om het document heen gevouwen, je kan dan op elke gewenste lengte afsnijden.

Verschillen tussen lamineerapparaten

De belangrijkste verschillen tussen de meeste lamineermachines zitten hem in de afmeting van de te lamineren producten en de dikte van de lamineerhoezen die de lamineerapparaten aan kunnen. Maar ook in de opwarmtijd van machines en of ze geschikt zijn voor duurwerk zit verschil. Zo zijn machines tot € 50,- zelden geschikt voor scholen, omdat daar over het algemeen vaker en meer wordt gelamineerd dan op machines voor thuis gebruik en andersom natuurlijk.

Lamineerhoezen voor uw lamineermachine

 De hoezen zijn er glanzend, maar in een aantal maten ook mat. Dit kan nodig zijn wanneer je niet wilt hebben dat het eindresultaat glanst, deze lamineerhoezen zijn echter wel flink wat duurder.

De maten variëren van kleine pasjes, bijvoorbeeld 54x86mm, tot aan de grote maten voor posters op A2 formaat. Lamineervellen zijn er, lamineerrollen of lamineercassette, wij van lamineerappraat.nl hebben het allemaal.

De dikte van lamineerhoezen wordt uitgedrukt in het aantal micron. Hoe lager het aantal micron, hoe dunner de hoes is. Hoe hoger het getal hoe dikker de hoes en hoe steviger het eindresultaat is. Losse hoezen bestaan uit 2 flappen die meestal aan de korte zijde aan elkaar vast zitten. De meest gangbare diktes zijn 75 of 80 micron, 100 micron of 125 micron, maar er is ook dikker, zoals 175 of 250 micron en zelfs 350 micron. Op de doos kan bijvoorbeeld staan 2x125 micron, we praten dan over gewoon 125 micron. Dit komt omdat een hoes 2 flappen heeft, vandaar de 2x….Micron. De dunne lamineerhoezen worden vaak gebruikt als een papier alleen wat bescherming nodig heeft, wanneer je iets aan de muur wilt hangen wordt er vaak gekozen voor 125 micron en 175 micron wordt vaak gebruikt voor menukaarten in restaurants. Nog dikker komt weinig voor, maar wordt over het algemeen gekozen voor buiten, in verband met de weersinvloeden.

Dan zijn er ook nog speciale lamineerhoezen. Zoals de High Speed lanimeerhoezen. Deze hebben de sluiting aan de lange zijde, waardoor er minder lengte gelamineerd hoeft te worden. Dat bespaart tijd, voor A4 formaat dien je dan wel een A3 lamineerapparaat te hebben. Er zijn zelfklevende lamineerhoezen, die je na gebruik ergens tegenaan kan plakken. Ook zijn er lamineerhoezen met perforatie, die je na het lamineren direct in een ringband kunt doen. Er zijn zelfs bagagelabel lamineerhoezen, die je aan de reiskoffer kan bevestigen.

Online een lamineerapparaat kopen of in onze showroom

Het grote voordeel van lamineerappraat.nl is dat we ook een fysieke winkel hebben. Dus u kunt niet alleen online kopen, maar ook gewoon langs komen voor een goed advies. We hebben natuurlijk niet alle modellen die we online hebben staan ook in de winkel, maar toch hebben we een redelijke ruim assortiment ook op voorraad in Amersfoort staan. Een veilig en betrouwbaar idee dat u altijd langs kunt komen om u te oriënteren in de diverse manieren om te lamineren, of om de benodigde lamineerhoezen af te halen in geval van spoed.

Tips en tricks voor lamineren

Het belangrijkste bij lamineren is het invoeren van de lamineerhoezen. Zorg ervoor dat altijd de gesloten kant als eerste wordt ingevoerd. Voer de lamineerhoes recht in het lamineerapparaat en wacht tot de hoes er helemaal door is voor de volgend in de lamineermachine gaat.

Bij het maken van pasjes kan er het beste gewerkt worden met een carrier, een kartonnen lamineerhoes. Hierdoor kan een klein lamineerhoesje niet in het lamineerapparaat achterblijven en kan je er meerdere tegelijk doen. Wanneer u een aparte maat wilt lamineren kunt u de hoes bijknippen, echter is het belangrijk dit te doen nadat de hoes is gelamineerd. Laat een lamineermachine niet de hele dag aan staan. De lamineermachines worden warm en zijn daar niet op gebouwd.

Blijf erbij wanneer u gaat lamineren. Op veel lamineermachines zit een reverse knop, gaat het fout dan drukt dan direct die knop in.

Voor vragen en advies kunt u ons altijd bereiken. Telefonisch op 033-4606430 of per mail.